Skip to main content

Onder een aanpak verstaan we: een interventie, project of programma gericht op het versterken van basisvaardigheden of het ondersteunen van mensen met beperkte basisvaardigheden.

Verbeter je aanpak

Hier vind je informatie om je interventie of project te verbeteren en hoe je meer impact kunt maken. Oftewel: doen wat werkt. We laten zien hoe je je interventie kunt beschrijven, onderbouwen, evalueren en verbeteren. Ook beschrijven we hoe anderen dit doen.

Veelbelovende aanpakken

Hier vind je een overzicht van interventies, aanpakken en projecten gericht op basisvaardigheden. We zetten de belangrijkste informatie op een rij, zoals het doel, de doelgroep en verschillende kenmerken van de interventie. Zo geven we aan of er een handboek beschikbaar is, onderzoek gedaan is en of de aanpak in een databank voor effectieve interventies staat.

Kennis over wat werkt

Hieronder vind je allerlei informatie die gaat over wat werkt bij het ondersteunen van mensen met beperkte basisvaardigheden. We verzamelen kennis vanuit de wetenschap, praktijk en ervaring die helpt bij het verbeteren van die vaardigheden. Maar ook kennis die helpt bij het inclusiever maken van de samenleving voor mensen met beperkte basisvaardigheden. 'Kennis over wat werkt' is volop in ontwikkeling en wordt regelmatig ge├╝pdatet.

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.