Skip to main content

Nederland is in Europa een van de koplopers als het gaat om digitale vaardigheden en internettoegang. Toch kan lang niet iedereen meekomen in onze digitale samenleving. Er is sprake van digitale ongelijkheid. En dat is een groot probleem in een wereld waarin het leven steeds meer digitaal en online plaatsvindt. Experts uit de wetenschap en praktijk vertellen ons waar dit probleem uit bestaat en wat werkt in de aanpak om digitale ongelijkheid te verminderen.

Download hieronder de interactieve PDF.

Bron

Een op de vijf Nederlanders tussen de 16 en 74 jaar heeft geen of beperkte digitale vaardigheden, blijkt uit onderzoek van Digital Economy and Society Index (DESI). Naar schatting zijn er tussen de 2,5 tot 4 miljoen Nederlanders die niet goed mee kunnen komen in de digitale wereld (Algemene Rekenkamer, 2016). En voor ruim 1 miljoen Nederlanders met zeer lage inkomens is het moeilijk om goede en werkende apparatuur aan te schaffen, zoals een laptop en telefoon (CBS, 2019).

Basis over basisvaardigheden Digitale vaardigheden Materiaal Beleidsmakers Ervaringsdeskundigen Vrijwilligers Welzijnsprofessionals
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.