Skip to main content

Thema: Spreken en luisteren
Profijtgroep: NT2
Oefenniveau NT2: Alle niveaus

Als taalvrijwilliger ontmoet je wekelijks anderstaligen uit een andere cultuur en met andere bagage. Dat is vaak leuk en leerzaam, maar soms ook lastig. Wat alle culturen gemeen hebben is dat iedere cultuur zichzelf als ‘normaal’ beschouwt. In deze training leer je over de globale verschillen tussen culturen en de kracht die culturele waarden hebben in het denken en doen van mensen. Dat gebeurt aan de hand van anekdotes, ervaringen van de andere deelnemers, de trainer en enkele theorieën. 

Bron

Meer over onze vrijwilligerstrainingen

Hoe doe je dat: beginnen met taalcoaching? Hoe begeleid je iemand het beste? Tijdens onze klassikale trainingen krijgen taalvrijwilligers praktische tips. Je leert welke materialen en werkvormen je kunt gebruiken. Of hoe je effectief feedback geeft. De trainingen vinden plaats op een door de vrijwilligersorganisatie vastgestelde locatie.

Hoe kan je onze trainingen volgen?

Jouw coördinator kan deze training voor je aanvragen. Vrijwilligers kunnen zich niet via de website voor een training aanmelden. Lees meer over ons trainingsaanbod.

Expertisepunt Basisvaardigheden quotetekens in de stijl van Stichting Het Begint met Taal

Dankzij het trainingsaanbod van Stichting Het Begint met Taal kan ik mij als taalcoach steeds verder ontwikkelen.

taalvrijwilliger Hanna
Gezin en preventie Dagelijks leven en vrije tijd Educatie Geldzaken Gezondheid en welzijn Participatie en werk Spreken en luisteren Training Vrijwilligers NT2 Van Alfa / A0 naar A1 Vanaf A1 naar A2 Vanaf A2 naar B1 Starten als taalvrijwilliger
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.