Skip to main content

Kinderen in taalarme gezinnen lopen een groter risico om op te groeien tot laaggeletterde volwassene. Ouders hebben een belangrijke rol in de taalontwikkeling van hun kind. Voor jou en je kind! biedt ouders een steuntje in de rug bij het stimuleren van de taal- en schoolontwikkeling van hun kind.

Bron

Wat houdt het in?

Voor jou en je kind! is een cursus voor ouders van peuters, kleuters en kinderen op de basisschool. Tijdens de cursus leren ouders de taalvaardigheid van hun kind te stimuleren, bijvoorbeeld door te oefenen met taalspelletjes of het stellen van vragen. In deze training leer je werken met het materiaal en je leert meer over ouderbetrokkenheid en taalontwikkeling van kinderen.

Voor wie geschikt?

Deze training is geschikt voor getrainde taalvrijwilligers die ouders van jonge kinderen willen coachen op het gebied van ouderbetrokkenheid. De materialen kunnen ingezet worden voor zowel NT1 als NT2.

Vorm en duur?

De training bestaat vaak uit drie dagdelen en wordt overdag en ’s avonds gegeven. Het is een fysieke training op locatie.

Hoe meedoen of gebruiken?

Deze training is voor getrainde taalvrijwilligers die NT1 en/of NT2-ouders willen begeleiden. Vraag je coördinator of docent om deel te nemen. Nog niet actief als taalvrijwilliger? Meld je hier aan.

Heb je vragen?

Heb je een vraag, stel hem hier

Gezin en preventie Training Vrijwilligers NT1 NT2 Op weg naar 1F / Basisniveau 1 Op weg naar 2F / Basisniveau 2 Vanaf A2 naar B1 Werken met materialen
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.