Skip to main content

Deelnemers profiteren het meest als ze op de juiste manier worden begeleid en met geschikte oefenmaterialen werken. Daarom volg je voordat je aan de slag gaat als taalvrijwilliger een korte en leuke training waarin je leert hoe je dit doet.

Bron

Wat houdt het in?

Tijdens deze basistraining krijg je informatie over de doelgroep en hoe volwassenen leren. Je leert hoe je deelnemers begeleidt bij het verbeteren van basisvaardigheden. Je oefent met voorbereiden van een bijeenkomst voor een deelnemer(s). Ook maak je kennis met geschikt oefenmateriaal.

Wanneer zet je het in?

De basistraining is bedoeld voor vrijwilligers die NT1- en/of NT2-deelnemers begeleiden. De basistraining behandelt lezen, schrijven en spreken. Voor rekenen en digitale vaardigheden zijn verdiepingsmodules.

Hoelang duurt het?

De training bestaat vaak uit drie of vier dagdelen en wordt overdag en ’s avonds gegeven of soms online.

Voor wie en hoe aanmelden?

Deze training is voor taalvrijwilligers die NT1 en/of NT2-deelnemers willen coachen. Vraag je coördinator of docent om deel te nemen. Nog niet actief als taalvrijwilliger? Meld je hier aan. 

Heb je vragen?

Heb je een vraag, stel hem hier

Lezen en schrijven Spreken en luisteren Training Vrijwilligers NT1 NT2 Op weg naar instroom Op weg naar 1F / Basisniveau 1 Op weg naar 2F / Basisniveau 2 Van Alfa / A0 naar A1 Vanaf A1 naar A2 Vanaf A2 naar B1 Starten als taalvrijwilliger
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.