Skip to main content

Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden hebben vaak niet dezelfde kansen in de samenleving als mensen die daar geen moeite mee hebben. Hoe help je mensen met beperkte basisvaardigheden mee te doen in de samenleving? In de reeks ‘Hoe samenwerking de basisvaardigheden versterkt’ laten we zien hoe verschillende lokale initiatieven dat elke dag doen.

Bron

Taalhuis in de Bouw van Transitiehuis Gelderland

In deze tweede publicatie laten we zien dat iedereen die interesse heeft in werken in de bouw én moeite heeft met de Nederlandse taal, terechtkan bij Taalhuis in de Bouw voor een opleiding en taallessen.

Leerlingen van onder andere het ROC Aventus en zij-instromers kunnen een opleiding volgen tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar of houtbewerker. Samen met opleiders is er ruimte voor leerlingen om te ontdekken wat zij graag willen doen en wat ze daarvoor nodig hebben. Taalhuis in de Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door Transitiehuis Gelderland. Dat is een stichting waarbij meerdere opleidingsbedrijven in de techniek zijn betrokken die het belang van een taalhuis omarmen.

Basis over basisvaardigheden Dagelijks leven en vrije tijd Educatie Praktijkvoorbeeld Vrijwilligers Docenten
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.