Skip to main content

Het werken in de volwasseneneducatie (ve) vraagt om specifieke vaardigheden van docenten. Maar wat zijn eigenlijk de wettelijke kaders voor het werken in de ve? Hoe word je docent basisvaardigheden? En wat maakt je een goede docent? Je leest er meer over in dit kennisdocument.

Bron

Meer lezen over kwaliteit in de volwasseneneducatie?

In de Handreiking: Kwaliteit bij de aanpak van basisvaardigheden staat informatie met instrumenten en voorbeelden om gemeenten te helpen bij het sturen op de kwaliteit van het non-formele aanbod rond basisvaardigheden.  

We schreven eerder over de aanpak in Slovenië. Die gaat uit van een totaalaanpak, passend bij het diverse aanbod van volwasseneneducatie. Een belangrijk onderdeel van de aanpak is de training van professionals. 

Tijdschrift Les is een tijdschrift voor NT2 en taal in het onderwijs. In december 2023 verscheen nummer 228, een special over NT2-docenten. De artikelen zijn ook online te lezen voor abonnees. Speciaal voor het Expertisepunt Basisvaardigheden is een van de artikelen openbaar gezet: Kwaliteit en bekwaamheid blijven borgen. Dus neem een kijkje op de website van Tijdschrift Les.

Basis over basisvaardigheden Educatie Onderzoek Beleidsmakers Docenten NT1 NT2
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.