Skip to main content

Cybersoek is een platform in Amsterdam voor digitale zelfredzaamheid, door ondersteuning en educatie. Het woord ‘soek’ betekent ‘markt’ in het Arabisch. Het is een plek waar Amsterdammers elkaar ontmoeten rondom cybervraagstukken.

Bron

Cybersoek zet zich al twintig jaar kosteloos in voor mensen met digitale vragen, zodat zij mee kunnen doen in de samenleving waarin bijna iedereen en alles online is. Jong, oud, met of zonder papieren, met of zonder werk, met of zonder vrienden: digitale vragen hebben we allemaal. Maar ergens naar toe kunnen gaan bij vragen is niet altijd vanzelfsprekend.

Goede ondersteuning bieden begint met het zien van de bezoekers en hen (her)kennen. Op ontmoetingsplekken in Amsterdam-Oost, Zuid, Zuidoost en Nieuw-West lopen mensen binnen met vragen rondom de digitale samenleving en kunnen zij terecht voor allerlei cursussen en activiteiten. Via de Computerhulplijn biedt Cybersoek ook op afstand telefonische hulp aan. Zijn de hulpvragen complex, dan werken ze samen met partners in de buurt. Daarnaast is er de Cyberbank waarbij laptops worden ingezameld, opgeknapt en uitgedeeld.

Digitale vaardigheden Interventie Vrijwilligers
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.