Skip to main content

Onze website biedt sinds kort een aantal nieuwe mogelijkheden. Op basis van een behoefteanalyse onder onze doelgroepen breidden we deze website uit met manieren om kennis te vinden én te delen.

Dat kan nu bijvoorbeeld via de kennisbank en themapagina’s. Op de website kun je ook inspiratie en mogelijkheden voor samenwerken vinden. Het expertisepunt is er voor gemeenten, organisaties, professionals en vrijwilligers die helpen om de basisvaardigheden taal, rekenen en digitale vaardigheden te verbeteren. Vandaag, in de Week van Lezen en Schrijven presenteren we de nieuwe mogelijkheden van de website. 

Kennis vinden en delen 

Er zijn veel verschillende organisaties actief op het gebied van basisvaardigheden. Daardoor is er ook veel aanbod van aanpakken, cursussen en andere activiteiten. De kennisbank en de themapagina's geven overzicht van dit aanbod. Je vindt er allerlei informatie over basisvaardigheden. Zoals onderzoeken, interventies, praktijkvoorbeelden, materialen en instrumenten, organisaties en verslagen van bijeenkomsten. Zo kun je eenvoudig de juiste oplossing voor een vraagstuk te vinden. We vullen de kennisbank steeds aan met actuele kennis. We vragen organisaties ook om hun kennis te delen. Neem contact met ons op als je iets wilt bijdragen.  

Onderzoek, financieringsmogelijkheden en samenwerken 

www.basisvaardigheden.nl biedt meer: 

  • In het onderzoeksportaal vind je onze onderzoeksagenda. Deze geeft een duidelijk beeld van vraagstukken over basisvaardigheden die extra aandacht verdienen. In het portaal lees je ook hoe je een idee voor onderzoek kunt indienen.  
  • Verder hebben we verschillende financieringsmogelijkheden voor het verbeteren van basisvaardigheden in kaart gebracht. Je vindt er een aantal interessante mogelijkheden op een rij.  
  • Het expertisepunt stimuleert samenwerking in het werkveld op landelijk, regionaal en lokaal niveau. We brengen gemeenten, organisaties, professionals en vrijwilligers graag met elkaar in contact.  
  • Er is ook een overzicht van landelijke en regionale organisaties die actief aan de slag zijn met basisvaardigheden.
  • Tot slot vind je op de pagina veelgestelde vragen een overzicht met vragen uit het werkveld die wij vaak krijgen. Met daarbij de antwoorden van het expertisepunt. 

Partnerschap Movisie en Stichting Lezen en Schrijven 

Het Expertisepunt Basisvaardigheden is een partnerschap tussen Movisie en Stichting Lezen en Schrijven. Sinds de start in oktober 2020 delen we kennis en versterken samenwerking tussen gemeenten, organisaties, professionals en vrijwilligers. We laten ook onderzoek uitvoeren. Zo kunnen lokale en landelijke organisaties hun werk voor laaggeletterden verder professionaliseren. Want samen kunnen we ervoor zorgen dat iedere laaggeletterde kan meedoen in de samenleving. 

Het Expertisepunt Basisvaardigheden wordt mogelijk gemaakt door het programma Tel mee met Taal, een initiatief van Ministerie van BZK, Ministerie van OCW, Ministerie van SZW en Ministerie van VWS. 

Volg ons en meer informatie 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de activiteiten van het Expertisepunt Basisvaardigheden? Kijk dan bij actueel, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn

Voor meer informatie over het Expertisepunt Basisvaardigheden kijk je bij over ons. Of neem contact op via info@basisvaardigheden.nl.

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.