Skip to main content

Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing voor het Europees Parlement. Speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, heeft ProDemos een Verkiezingskrant in gewone taal gemaakt. In deze krant staat in begrijpelijke taal uitgelegd waar de verkiezing over gaat, hoe stemmen werkt en wat het Europees Parlement precies doet.

Bron

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Ook zijn er nieuwe Nederlanders voor wie de Nederlandse taal én het politieke stelsel nieuw zijn. Voor hen kan het een uitdaging zijn om een stembiljet te begrijpen. Of om op te zoeken wat de plannen zijn van politieke partijen. Dit kan ervoor zorgen dat kiezers naar de stembus gaan, terwijl zij niet of niet goed zijn voorbereid. De Verkiezingskrant in gewone taal van ProDemos helpt dit voorkomen. De krant is ontwikkeld door ProDemos in samenwerking met Stichting Lezen & SchrijvenStichting ABC en Het Begint met Taal. De krant is geschreven op B1-niveau en geschikt voor NT1 en NT2.

Dagelijks leven en vrije tijd Lezen en schrijven Instrument Materiaal Ervaringsdeskundigen Vrijwilligers Docenten NT1 NT2
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.