Skip to main content

Doe meer met Taal is een campagne van de overheid. Deze campagne is gestart op 28 september 2023. Met Doe meer met Taal wil de overheid mensen aanmoedigen zichzelf te blijven ontwikkelen. Of je nu het nieuws wil volgen, je kind moet helpen met huiswerk of op zoek bent naar een andere baan. Voor al deze dingen is het handig als je goed kunt lezen en schrijven, rekenen, of handig bent met de computer.

Bron

Iedereen heeft wel iets waar hij beter in zou willen worden. Met de campagne Doe meer met Taal wil de overheid aan mensen laten weten dat er veel gratis (online) cursussen zijn. En waar je die kunt vinden. Op de website staan de cursussen per onderwerp bij elkaar. Het aanbod is online, zodat je gratis vanuit huis kan oefenen. Het nemen van zo’n eerste stap, maakt soms al een wereld van verschil.

En er zijn ook gratis cursussen beschikbaar in elke gemeente. Voor gemeenten en organisaties is daarom een toolkit met campagnematerialen beschikbaar. Om in te zetten bij lokale activiteiten.

Basis over basisvaardigheden Dagelijks leven en vrije tijd Digitale vaardigheden Educatie Gezondheid en welzijn Lezen en schrijven Participatie en werk Rekenen Instrument Beleidsmakers Ervaringsdeskundigen Vrijwilligers Welzijnsprofessionals Docenten NT1
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.