Skip to main content

De aanpak Voel je goed! combineert lessen over gezond eten en voldoende bewegen met het verbeteren van taalvaardigheid. Het doel van de aanpak is dat deelnemers zich (fysiek en mentaal) gezonder gaan voelen en een gezonder gewicht krijgen.

Bron

Mensen die moeite hebben met taal hebben beperkte gezondheidsvaardigheden (factsheet Taal maakt gezonder LES). Onder gezondheidsvaardigheden verstaan we het verkrijgen, begrijpen, beoordelen en gebruiken van, in dit geval, informatie over gezonder eten en meer bewegen. Als je moeite hebt met taal, is het lastig om informatie over gezonder eten en meer bewegen goed te begrijpen en toe te passen. Laaggeletterden hebben hierdoor een grote kans op overgewicht en aandoeningen die daarvan het gevolg zijn. 

Met het lesmateriaal van Voel je goed! gaan deelnemers daarom niet alleen aan de slag met de eet- en beweegadviezen. Maar ook met het vergroten van hun woordenschat en het verbeteren van hun gesprekvaardigheden. De aanpak is bewezen effectief door de RIVM. Deelnemers voelen zich na afloop gezonder en hebben een beter gewicht. 

 

Basis over basisvaardigheden Gezondheid en welzijn Materiaal Instrument Beleidsmakers Docenten Vrijwilligers Welzijnsprofessionals
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.