Skip to main content

Er zijn veel verschillende manieren om NT1’ers te bereiken. Je wilt ze ook graag motiveren en begeleiden naar (taal)aanbod. Dat is niet altijd even makkelijk. Daarom maakten we dit overzicht vol met informatie en tips, speciaal voor gemeenteambtenaren.

Bron

  • Organisatie Expertisepunt Basisvaardigheden
  • Dit kennisbankartikel is toegevoegd door Stichting Lezen en Schrijven
  • Downloads Bereiken en Motiveren NT1'ers

Samenwerking op drie niveaus

Voor een succesvolle aanpak voor het bereiken en motiveren van NT1’ers is een samenwerking tussen deze drie onderdelen belangrijk:

  • Bestuurlijk
  • Beleidsmatig
  • Uitvoerend

Veel artikelen, praktijkvoorbeelden en congressen kijken vanuit de uitvoering. Dit is een belangrijk onderdeel. Het bestuur en beleid dat hierbij hoort zijn voor een duurzame aanpak van basisvaardigheden net zo belangrijk. Denk bij iedere stap aan rollen / taken, borging en eigenaarschap.

Voor sociaal professionals

Voor andere professionals die veel NT1’ers tegenkomen in het werkveld, bijvoorbeeld uit het sociale domein, hebben we Hoe bereik je mensen die moeite hebben met lezen en schrijven gemaakt.

Deel je input

Als Expertisepunt delen we graag kennis over basisvaardigheden van anderen. Heb je input of aanvullingen over deze publicaties? Laat van je horen! Je kunt ons bereiken via info@basisvaardigheden.nl of onze Vraagbaak

Basis over basisvaardigheden Kennisdocument Beleidsmakers NT1
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.