Skip to main content

Het Expertisepunt Basisvaardigheden organiseert samen met Toezicht Sociaal Domein twee online bijeenkomsten over het versterken van de gemeentelijke aanpak basisvaardigheden. Hoe kunnen gemeenten, (sociaal) professionals en organisaties elkaar versterken in hun aanpak basisvaardigheden en samen de positie van mensen die moeite hebben met basisvaardigheden versterken? In de online bijeenkomsten gaan we in op het belang van goede samenwerking.

Bijeenkomst 1: (sociaal) professionals maken zich sterk voor basisvaardigheden

  • Woensdag 11 september 2024, 11.15 - 12.30 uur

Deze online bijeenkomst staan we stil bij de rol van de sociaal professional in de aanpak van basisvaardigheden. Wat heb je nodig in de praktijk en welke collega’s en organisaties heb je nodig?
De sprekers die hun voorbeeld zullen delen worden binnenkort hier bekendgemaakt.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor (sociaal) professionals zoals: opbouwwerkers, schuldhulpverlening, taalhuisprofessionals, POH, consultatiebureau.

Deze online bijeenkomst is onderdeel van een reeks

  • Woensdag 11 september: (sociaal) professionals maken zich sterk voor basisvaardigheden;  
  • Woensdag 9 oktober: gemeenten en (sociaal werk)bedrijven creëren samen kansen voor mensen met beperkte basisvaardigheden.

 

Aanmelden voor de reeks gaat per bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn apart bij te wonen maar volgen elkaar wel op.

Toezichtonderzoek

Toezicht Sociaal Domein voert op dit moment een toezichtonderzoek uit naar de hulp aan mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. We kijken naar mensen van 50+, die in Nederland zijn opgeleid (NT1) en recent een uitkering hebben gekregen. Wat doen organisaties in het sociaal domein om hen te helpen? Op deze vraag willen wij antwoord krijgen. In ons toezicht kijken wij altijd naar samenwerking tussen organisaties. In dit geval bijvoorbeeld tussen taalhuizen, formeel onderwijs, gemeente of UWV en zorgorganisaties.  
Meer weten over dit onderzoek? Kijk op toezichtsociaaldomein.nl.

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.