Skip to main content

Vraag je je ook wel eens af hoe het komt dat je subsidiepartners andere doelen nastreven dan de gemeentelijke beleidsdoelen? Of hoe zij de data die je gebruikt om beleid te maken ook in de uitvoering kunnen toepassen? En hoe je in jouw gemeente effectiever laaggeletterden kan bereiken?

Op dinsdag 27 juni tussen 13.00 – 14.30 uur organiseren we een online kennisatelier voor gemeentelijke beleidsmakers met als thema informatiegestuurd werken in de aanpak van laaggeletterdheid. Het onderwerp van de sessie is het gebruik van data om laaggeletterden te bereiken. In de praktijk merken we dat veel gemeenteambtenaren huiverig zijn om hiervoor data in te zetten.

Programma

  • Bas van Klompenburg interviewt Arnout Timmerman, adviseur van Stichting Lezen en Schrijven, over een een voorbeeld van informatiegestuurd werken in de regio Haaglanden.
  • Experts Paul van Heel van SDGHUB, Petra Popma van ITTA en Gjalt-Jorn Peters van de Open Universiteit Heerlen gaan met elkaar in discussie over diverse vraagstukken rond informatiegestuurd werken. Denk bijvoorbeeld aan de rol van informatie in de aanpak van laaggeletterdheid en de vormgeving van het taalbeleid, hoe taalnetwerken deze informatie kunnen toepassen, en de ongemakkelijke kant ervan. Daarnaast komt de definitie van succesvol bereik aan bod.   
  • Deelnemers hebben de mogelijkheid om vragen te stellen aan de experts met hulp van de Mentimeter. Tijdens het kennisatelier kun je je vragen en opmerkingen kwijt in de chat die de begeleidende host ter plaatse kan inzien. 

Het doel van dit kennisatelier is gemeentelijke beleidsmakers tips geven over hoe ze data kunnen gebruiken om laaggeletterden te bereiken en zo bij te dragen aan de aanpak van laaggeletterdheid in hun gemeente. Wil je meer weten of erbij zijn? Meld je hieronder aan!

We maken een video na afloop van het kennisatelier. Deze video versturen we naar alle aanwezigen van de kennissessie en aan iedereen die heeft aangegeven interesse te hebben.

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.