Skip to main content

Op 14 juni organiseert het Expertisepunt Basisvaardigheden een workshop Inclusief Onderzoek.

De onderzoeken die vanuit het Expertisepunt Basisvaardigheden gefinancierd worden moeten altijd iets opleveren voor mensen met beperkte basisvaardigheden en/of de mensen die hen ondersteunen. Zoals vrijwilligers en taaldocenten. Het betrekken van ervaringsdeskundigheid is in deze onderzoeken daarom onmisbaar.

De workshop start met een theoretisch gedeelte waarin ingegaan wordt op ervaringsdeskundigheid, ervaringskennis, het belang hiervan, en de manieren waarop je het in onderzoek in kan zetten. Daarna gaan we met elkaar en samen met ervaringsdeskundigen aan de slag met een casus uit de praktijk. De workshop wordt begeleid door Stichting Accessibility.

Na de workshop hebben deelnemers handvaten waarmee zij een onderzoekstraject op een inclusieve manier vorm kunnen geven. Ook krijgen ze praktische tips om op de juiste manier ervaringsdeskundigen te betrekken bij hun onderzoek.

Er is beperkt plek dus schrijf je niet te laat in!

Doelgroep van de workshop

Organisaties/onderzoekers die zich bezighouden met onderzoek naar basisvaardigheden en collega’s van het Expertisepunt zelf.

Datum: 14 juni 2023
Tijd: 09.30 – 12.30
Locatie: Movisie, Churchilllaan 11, zaal 12.5 in Utrecht

Meld je aan

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.