Skip to main content

Thema: Spreken en luisteren, Gezin en preventie, Participatie en werk, Geldzaken, Gezondheid en welzijn, Educatie, Dagelijks leven en vrije tijd
Oefenniveau NT2: alle niveaus

Meedoen in Nederland begint met taal. Om de Nederlandse taal te kunnen spreken heb je andere mensen nodig.
Het is belangrijk om te oefenen in de praktijk. Maar hoe doe je dat: oefenen op straat, zonder methode of boek?
Hoe stimuleer je de anderstalige om op iemand af te stappen en een gesprek aan te knopen? En hoe bereid je een opdracht voor?
Om taalvrijwilligers hierbij te ondersteunen hebben wij Taal in de Praktijk ontwikkeld.

Bron

Wat is Taal in de Praktijk?

Taal in de Praktijk helpt taalcoaches bij het bedenken van doeltreffende praktijksituaties om de taal te oefenen. Door dit voor te bereiden kunnen anderstaligen effectief oefenen in de praktijk. Je kunt het gebruiken in een-op-een situaties en groepjes. Het materiaal is voor anderstaligen die nog maar weinig Nederlands spreken. Ervaren taalcoaches hebben de methode getest. Met Taal in de Praktijk ontdekken taalcoaches en anderstaligen hoe leuk en zinvol het is om er samen op uit te gaan. Dus: de deur uit en de straat op!

Ontwikkeling

Taal in de Praktijk is ontstaan uit een samenwerking tussen Het Begint met Taal, Bureau BinnenBoord en Humanitas Utrecht.

Hoe kom je eraan?

Download dit oefenmateriaal van het extranet van Stichting Het Begint met Taal. Vraag de inloggegevens voor dit extranet bij je coördinator.

Expertisepunt Basisvaardigheden quotetekens in de stijl van Stichting Het Begint met Taal

Door Taal in de Praktijk heb ik ontdekt hoe leuk het is om erop uit te gaan met mijn taalmaatje

taalvrijwilliger Maria
Spreken en luisteren Gezin en preventie Participatie en werk Geldzaken Gezondheid en welzijn Educatie Dagelijks leven en vrije tijd Materiaal Vrijwilligers NT2 Van Alfa / A0 naar A1 Vanaf A1 naar A2 Vanaf A2 naar B1
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.