Skip to main content

Succes! Taal helpt bij beter leren lezen, schrijven en spreken. De methode bestaat uit een groot aantal losse boekjes en een Basishulp Taal met extra uitleg. De boekjes gaan over situaties uit het dagelijks leven of werk.

Bron

Wat is het?

Succes! Taal helpt bij beter leren lezen, schrijven en spreken. De methode bestaat uit een groot aantal losse boekjes en een Basishulp Taal met extra uitleg. De boekjes gaan over situaties uit het dagelijks leven of werk.

Wanneer zet je het in?

Begeleiders en deelnemers kiezen samen de thema’s en opdrachten. De boekjes kun je per niveau in willekeurige volgorde gebruiken.  
Achterin elk boekje staan algemene aanwijzingen voor de begeleider, de antwoorden en tips bij de opdrachten.

Waaruit bestaat het?

Succes! Taal bestaat uit ongeveer 80 boekjes, verdeeld over drie niveaus: Instroom, 1F en 2F. Anderstalige deelnemers moeten op minimaal A2-niveau kunnen spreken. Dan kunnen zij hun lees- en schrijfniveau oefenen. 
Daarnaast is er een Basishulp Taal bij Succes! Die bestaat uit een uitgebreide set Taalkaarten (A4’tjes met uitleg en oefensuggesties bij veel voorkomende schrijfproblemen op 3 niveaus).

Hoe te gebruiken?

Wil je als vrijwilliger of begeleider aan de slag met Succes! Taal? Dan moet je eerst de Basistraining Taal voor het leven volgen. Informeer hiernaar bij je coördinator of docent. De Basishulp geeft extra uitleg en oefensuggesties bij veel voorkomende schrijfproblemen op Instroom, 1F en 2F.

Door wie en hoe te verkrijgen?

Succes! is beschikbaar voor alle (vrijwilligers-)organisaties die werken met de aanpak Taal voor het leven en onderdeel uitmaken van een lokaal taalnetwerk. Ben je coördinator? De boekjes en de Basishulp kun je als partner bestellen in de Bestelportal Taal voor het leven. Ben je vrijwilliger? Vraag je coördinator om de boekjes voor je te bestellen.

Heb je vragen?

Heb je een vraag, stel hem hier

Gezin en preventie Dagelijks leven en vrije tijd Geldzaken Gezondheid en welzijn Lezen en schrijven Participatie en werk Spreken en luisteren Materiaal Vrijwilligers NT1 NT2 Op weg naar instroom Op weg naar 1F / Basisniveau 1 Op weg naar 2F / Basisniveau 2 Vanaf A2 naar B1
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.