Skip to main content

Thema: Spreken en luisteren, Gezin en preventie, Dagelijks leven en vrije tijd
Oefenniveau NT2: van A1 en hoger.

SpreekWerkboek Mijn verhaal helpt anderstaligen doelgericht te oefenen met taal en participatie en heeft als doel hun zelfvertrouwen, taalkennis en inzicht in persoonlijke doelen te vergroten. Het is goed afzonderlijk maar ook prima samen met de bekende SpreekTaal-reeks te gebruiken.

SpreekWerkboek Mijn verhaal is voor deelnemers (A1 niveau of hoger) die nog niet goed weten wat ze tijdens en na de taalcoaching willen doen. De antwoorden op vragen kunnen deelnemers - uiteraard waar nodig met behulp van de vrijwilliger - opschrijven in het werkboek. Mijn verhaal bevordert zelfreflectie en helpt deelnemers doelgericht te oefenen op het gebied van taal en participatie.

Bron

Zo gebruik je het

  • Werk Mijn verhaal in één keer door of gebruik het naast ander materiaal. 
  • Mijn verhaal is voor circa 5 sessies van 1,5 uur.
  • Geschikt voor 1-op-1-taalcoaching en vaste groepjes. 

 

Voor taalvrijwilligers is er een handige begeleidershandleiding, met onder meer algemene informatie over de opzet en uitgangspunten, uitleg bij de oefeningen en handvatten om met het materiaal te werken. 

Hoe kom je eraan?

Download dit oefenmateriaal van het extranet van Stichting Het Begint met Taal. Vraag de inloggegevens voor dit extranet bij je coördinator.

Expertisepunt Basisvaardigheden quotetekens in de stijl van Stichting Het Begint met Taal

“Deelnemers praten over zichzelf en welke dromen ze hebben”

co-auteur Hanna Hosselet
Dagelijks leven en vrije tijd Gezin en preventie Spreken en luisteren Materiaal Vrijwilligers NT2 Vanaf A1 naar A2 Vanaf A2 naar B1
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.