Skip to main content

Getallen zijn cruciaal voor ons dagelijks functioneren, maar 1 op de 6 volwassenen in Nederland heeft moeite met basis gecijferdheid, wat leidt tot financiële problemen, beperkte arbeidskansen en slechtere gezondheid. Gecijferdheid overstijgt eenvoudige rekenvaardigheden; het is essentieel voor het begrijpen en interpreteren van alledaagse informatie, zoals medicatie, online winkelen, en budgetteren. Het kennisatelier hierover werd georganiseerd door het Expertisepunt Basisvaardigheden en het Rekencollectief (HU, UU, CINOP), met als doel het belang van gecijferdheid te benadrukken en te verbeteren.

Hieronder is het videoverslag van het webinar terug te vinden en de video waarin Riet en Rob vertellen over hun ervaring met de cursus 'Slimmer omgaan met geld'. Ook vroegen we Annelies Maris van bibliotheek De Plataan over de geleerde lessen rondom deze cursus. 

Downloads

Hieronder kun je het interactieve document met een overzicht aan praktijkmaterialen downloaden en de PowerPoint presentatie van Kees Hoogland bekijken.

Videoverslag kennisatelier gecijferdheid

Interview uit de praktijk
met Riet en Rob

Basis over basisvaardigheden Geldzaken Rekenen Materiaal Praktijkvoorbeeld Beleidsmakers Docenten Werken met materialen
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.