Skip to main content

Thema: Spreken en luisteren, Gezin en preventie, Participatie en werk, Geldzaken, Gezondheid en welzijn, Educatie, Dagelijks leven en vrije tijd
Oefenniveau NT2: van Alfa / A0 naar A1, van A1 naar A2

De naam zegt het al: Wie ben ik? Met deze biografie kun jij als taalvrijwilliger de anderstalige waar je aan gekoppeld bent beter leren kennen.
Het geeft je aanknopingspunten voor een gesprek en geeft je een idee van de leerdoelen van de anderstalige. Wat kan hij of zij? Wat wil hij of zij graag doen? Wat wil hij of zij graag leren?
Daarmee versterkt ook het zelfbewustzijn van de anderstalige. Tegelijkertijd oefenen jullie de Nederlandse taal én hebben jullie een gezellige tijd!

Bron

Wat is het?

  • Is geschikt voor een-op-een taalcoaching
  • Is eenvoudig te gebruiken, ook voor taalvrijwilligers zonder leservaring
  • Sluit goed aan op de praktijk
  • Is ontwikkeld door Emmy Groot en Magda van der Wees van Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) en Ilse van der Horst van Het Begint met Taal

In detail

Je kunt ook oefeningen en onderwerpen uit het boek halen die relevant zijn voor taalcoaching in groepen, taalcafés en andere vormen van taalcoaching.
Ook kun je de biografie gebruiken voor analfabeten door oefeningen mondeling te doen.
Ons advies: Haal de oefeningen uit de biografie die je goed kunt gebruiken én leuk vindt!

Hoe kom je eraan?

Download dit oefenmateriaal van het extranet van Stichting Het Begint met Taal. Vraag de inloggegevens voor dit extranet bij je coördinator.

Expertisepunt Basisvaardigheden quotetekens in de stijl van Stichting Het Begint met Taal

Dankzij de biografie leerden we elkaar goed kennen!

taalvrijwilliger Leonie
Spreken en luisteren Gezin en preventie Participatie en werk Geldzaken Gezondheid en welzijn Educatie Dagelijks leven en vrije tijd Materiaal Vrijwilligers NT2 Van Alfa / A0 naar A1 Vanaf A1 naar A2
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.