Skip to main content

Financiering die helpt bij het verbeteren van basisvaardigheden binnen gezondheid, zorg en welzijn.

Bekijk hier de meest relevante financieringen die helpen bij het verbeteren van basisvaardigheden binnen gezondheid, zorg en welzijn. 

De Achterstandsfondsen 

De Achterstandsfondsen ondersteunen huisartsenpraktijken in achterstandswijken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Ze betalen projecten die helpen problemen op te lossen. Ze hielpen eerder bij het opzetten van huisartsenposten en bij de functie van Praktijkondersteuner Huisartsenzorg. 

Samen Kansrijk en Gezond 

Samen Kansrijk en Gezond werkt vanaf 2021 tien jaar lang in dorpen en stadswijken aan het verminderen van gezondheidsachterstanden bij gezinnen. De organisatie wil leren hoe ze zorg en ondersteuning beter kunnen organiseren. Alle kennis en ervaring delen ze met professionals, beleidsmakers en gezinnen in andere dorpen en steden. Want wat goed werkt moeten we verder verspreiden. 

SET regelingen: Stimulering E-health Thuis 

SET staat voor ‘Stimulering E-health Thuis’. Het doel van SET is zorgen dat ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of beperking op een fijnere manier langer thuis kunnen wonen. SET is onderdeel van het programma ‘Langer Thuis’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

  • Status: geopend tot en met 31 december 2021. 
  • Aanvragen door: aanbieder van zorg en/of ondersteuning zoals bedoeld onder de Zvw, Wlz en Wmo. 
  • Bedrag: in 2021 is er € 15 miljoen beschikbaar. Bij de aanvraag voor SET-innovatieclusters kun je kiezen uit twee opties: 
  • Aanvraag voor een klein innovatiecluster (subsidiebedrag tot € 125.000,-) 
  • Aanvraag voor een groot innovatiecluster (subsidiebedrag vanaf € 125.000,-) 
  • Ga voor meer informatie en aanvragen naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gemeentepolis 

Mensen met een laag inkomen hebben vaak geen geld om mee te doen aan programma’s om hun gezondheidsvaardigheden te verbeteren. Gemeenten kunnen ervoor kiezen de programma’s voor deze mensen te betalen vanuit de gemeentepolis. Gemeenten maken hierover afspraken met de zorgverzekeraar die de gemeentepolis verzorgt.  

  • Status: doorlopend.  
  • Bedrag: verschilt per persoon. 
  • Aanvraag voor: mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking.

 

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.