Skip to main content

Financiering die helpt bij het verbeteren van basisvaardigheden binnen gezondheid, zorg en welzijn.

Bekijk hier de meest relevante financieringen die helpen bij het verbeteren van basisvaardigheden binnen gezondheid, zorg en welzijn. 

De Achterstandsfondsen 

De Achterstandsfondsen ondersteunen huisartsenpraktijken in achterstandswijken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Ze betalen projecten die helpen problemen op te lossen. Ze hielpen eerder bij het opzetten van huisartsenposten en bij de functie van Praktijkondersteuner Huisartsenzorg. 

Samen Kansrijk en Gezond 

Samen Kansrijk en Gezond werkt vanaf 2021 tien jaar lang in dorpen en stadswijken aan het verminderen van gezondheidsachterstanden bij gezinnen. De organisatie wil leren hoe ze zorg en ondersteuning beter kunnen organiseren. Alle kennis en ervaring delen ze met professionals, beleidsmakers en gezinnen in andere dorpen en steden. Want wat goed werkt moeten we verder verspreiden. 

Gemeentepolis 

Mensen met een laag inkomen hebben vaak geen geld om mee te doen aan programma’s om hun gezondheidsvaardigheden te verbeteren. Gemeenten kunnen ervoor kiezen de programma’s voor deze mensen te betalen vanuit de gemeentepolis. Gemeenten maken hierover afspraken met de zorgverzekeraar die de gemeentepolis verzorgt.  

  • Status: doorlopend.  
  • Bedrag: verschilt per persoon. 
  • Aanvraag voor: mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking.
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.