Skip to main content

Veiligheid, hygiëne en digitaal mee kunnen doen zijn belangrijke thema’s bij werkgevers. Hiervoor zijn goede basisvaardigheden nodig bij werknemers én klanten. In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook beperkte digitale vaardigheden. Hoe ga je hier als bedrijf mee om? Welke woordenschat heeft een werknemer nodig om veilig te kunnen werken in zijn branche? En wat heb je daar als bedrijf voor nodig?

Project Taalvriendelijkheid op de werkvloer

In het project Taalvriendelijkheid op de werkvloer gaat het Expertisepunt Basisvaardigheden op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Met de antwoorden ontwikkelen we een informatiepakket voor werkgevers en werknemers vol tips, adviezen en materialen. Aandacht voor basisvaardigheden van werknemers staan daarin centraal. Maar ook problemen met lezen schrijven en digitale vaardigheden bespreekbaar maken én eenvoudige communicatie voor een veilige werkvloer. 

Wie zoeken wij? 

Het expertisepunt zoekt 25 bedrijven die een vragenlijst willen invullen. De vragen gaan over de situatie binnen uw bedrijf en de behoefte binnen uw bedrijf. Graag sturen we de vragenlijst naar iemand van de directie, communicatie, opleiding of hr. 

Ze zoeken bedrijven die werkzaam zijn in één van de volgende branches: 

  • schoonmaak 
  • logistiek 
  • zorg 
  • horeca 
  • retail 
  • bouw 
  • installatietechniek 
  • sw-bedrijven 

Wilt u meedoen? 

Wilt u de vragenlijst invullen? Mail dan naar projectleider Bo Aarsbergen

Over het Expertisepunt Basisvaardigheden 

Taalvriendelijkheid op de Werkvloer is een project van het Expertisepunt Basisvaardigheden. Movisie en Stichting Lezen en Schrijven werken samen in een centraal punt waar kennis, kunde en netwerk samenkomen. Het Expertisepunt Basisvaardigheden is dé plek voor iedereen die zich inzet om basisvaardigheden van laaggeletterden te verhogen. 

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.