Skip to main content

Woensdag 1 september organiseert Schouders Eronder een summerschool met het thema gevolgen van corona op laaggeletterden met schulden. Werk jij in de schuldhulpverlening en kom je in je werk weleens mensen tegen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen? Wil je meer hierover weten? Meld je dan aan voor deze online sessie.

Hoe kan schuldhulpverlening laaggeletterden beter helpen?

De helft van de mensen die hulp zoekt vanwege geldproblemen is laaggeletterd. Brieven begrijpen, formulieren invullen, informatie op het internet zoeken en geldzaken regelen is voor hen een flinke uitdaging. Door corona zijn bovendien begeleidingstrajecten en ondersteuningsvormen noodgedwongen stil komen te liggen of anders ingevuld.

In deze bijeenkomst gaan we na hoe schuldhulpverlening deze groep beter kan bedienen. Het gaat over de hele keten, van preventie en signalering tot schuldhulp en nazorg. Lost Lemon en Stichting Lezen en Schrijven helpen die keten van schuldhulp versterken. Ook stimuleren ze samenwerking door het delen van kennis en ervaringen uit de praktijk. 

Voor wie?

Uitvoerende en leidinggevende professionals in schuldhulpverlening, uitvoerend en leidinggevend.

Aanmelden

Meld je aan via de website van Schouders Eronder

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.