Skip to main content

Om de kwaliteit van taalhuizen te toetsen is in 2020 de certificering van Taalhuizen van start gegaan. De eerste certificeringsronde eindigt op 31 december 2023. We leerden dat taalhuizen al veel bereikt hebben, maar ook dat blijvende aandacht voor kwaliteitszorg en organisatieontwikkeling noodzakelijk is. Aan de hand van onderzoek en gesprekken met betrokken organisaties ligt er nu een voorstel voor een vernieuwd kwaliteitskader voor taalhuizen voor de periode 2024-2027.

De certificeringen worden ook deze periode weer gesubsidieerd door de Koninklijke Bibliotheek

Het concept certificeringskader: Zicht op Ontwikkeling II Certificeringskader Taalhuizen 2024-2027 ligt nu bij de deelnemende organisaties voor definitieve vaststelling.

Organisaties die hebben meegedacht over de kwaliteit van taalhuizen zijn: de Vereniging Openbare Bibliotheken, Stichting Lezen en Schrijven, Stichting Lezen, Het Begint met Taal, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Sociaal Werk Nederland, De Koninklijke Bibliotheek, De samenwerkende POI’s Nederland en de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal.

Meer hierover lees je op de website van het CBCT.

 

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.