Skip to main content

Cijfers vormen de basis van ons functioneren. Maar wat als deze basisvaardigheid ontbreekt? 1 op de 6 volwassen Nederlanders heeft moeite met gecijferdheid, wat de kans op kwetsbaarheid vergroot. Financiële problemen, beperkte kansen op de arbeidsmarkt en een slechtere gezondheid zijn veelvoorkomende gevolgen.

Gecijferdheid is meer dan optellen, aftrekken of vermenigvuldigen. Het is een basisvaardigheid die we nodig hebben om informatie vandaag de dag te kunnen interpreteren en begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over medicijnen, online winkelen, budgetteren, het invullen van online formulieren en het ontcijferen van complexe informatie in dienstregelingen. Cijfermatige informatie omringt ons voortdurend en hebben meer invloed op ons gedrag, dan we in eerste instantie denken. 

Graag nodigen wij u uit voor een inspirerend kennisatelier over gecijferdheid, op dinsdag 13 februari 2024. 

Programma  

Het belooft een boeiende ochtend te worden vol inspiratie, uitwisseling en antwoorden op vragen zoals: Wat is gecijferdheid precies? Hoe moeten we gecijferdheid zien in de context van basisvaardigheden? Wat zegt de wetenschap en welke goede praktijkvoorbeelden zijn er ter ondersteuning? En hoe kunnen we met elkaar uiteindelijk deze grote uitdaging aangaan? 

 

  • Wat is gecijferdheid? Waar speelt dat een rol?
  • Hoe kun je gecijferdheid verbeteren?
  • Voorbeelden uit de praktijk en praktijkervaringen van mensen die aan de slag zijn
  • In groepjes - Welke kansen zie je in jouw specifieke situatie?
  • Nabespreken, vragen
  • Vervolgactiviteiten om aan de slag te gaan

Dit interactieve webinar wordt georganiseerd door Expertisepunt Basisvaardigheden en het Rekencollectief (HU, UU, CINOP).  

Voor wie? 

Dit kennisatelier organiseren we voor Taalhuizen en organisatoren van lokale leeractiviteiten, taalhuiscoördinatoren, taalhuisdocenten en anderen betrokken bij het verbeteren van basisvaardigheden in het lokale netwerk.

Praktische informatie 

Wanneer: Dinsdag 13 februari 2024, van 10.00 tot 11.30 uur 

Waar: Online via Microsoft-Teams 

Aanmelden: Meld u nu aan via deze link

De webinar-link: Wordt 1 week voor het Kennisatelier per e-mail verstuurd. 

Voorbereiding: Korte praktijkopdracht ontvang je weer van te voren en houdt 29 februari vast vrij.

Draag bij aan het vergroten van gecijferdheid in onze samenleving. Schrijf u vandaag nog in en ontdek de kracht van cijfers! 

Meer informatie over gecijferdheid:

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.