Skip to main content

Op 30 juni organiseren we een kennisatelier over zeggenschap en basisvaardigheden. Er zijn allerlei manieren om zeggenschap en inspraak te hebben. Tijdens deze bijeenkomst kijken we naar het ophalen van de ervaringen van inwoners op een minder talige manier.

Zeggenschap wordt vaak vanuit de ‘systeemwereld’ vormgegeven. Deze systeemwereld is talig, daarom wordt zeggenschap ook vaak talig. Een voorbeeld is het ophalen van ervaringen van inwoners in een gemeente via een enquête.

Bij het kennisatelier bekijken we twee alternatieven. Het Vertelpunt Vele Handen uit gemeente Peel en Maas en het sociaal designbureau We are Social Rebels geven zeggenschap op een minder talige manier vorm. Dit doen ze op basis van de verhalen van mensen. Twee ervaringsdeskundigen delen hun ervaring en onderzoeker Floor Basten vertelt op basis van eigen onderzoek over de waarde van narratief onderzoek in onze samenleving.

In deze bijeenkomst beantwoorden we de volgende vragen: wat zijn minder talige vormen om ervaringen van inwoners op te halen? Hoe kunnen deze vormen bijdragen aan een samenleving die minder is gericht op taal en meer op verhaal?

Praktische Informatie

  • Wanneer: donderdag 30 juni
  • Waar: Online
  • Hoe laat: 10:00 tot 12:00
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.