Skip to main content

Ga jij met jouw school volgend schooljaar aan de slag met actief ouderschap? Wil jij de ouders meer bij school betrekken? Waar begin je dan?

De Scan Educatief Ouderschap kan hierbij helpen. Het helpt de school bij het maken van keuzes. Het helpt de school bij het aanbrengen van focus.

Als school heb je immers dagelijks te maken met de ouders van je leerlingen. Ouders en school hebben een gezamenlijk doel. Namelijk dat het met de leerling op het vlak van (school)ontwikkeling en welzijn zo goed mogelijk gaat. Ouders en school kunnen elkaar daarin versterken: de leerkracht als onderwijsprofessional en de ouder als ervaringsdeskundige. De ouder is de beste kenner van het kind. In een ideale situatie is er sprake van een gelijkwaardig (educatief) partnerschap tussen ouders en school.
 
Maar op welke manier kom je tot gelijkwaardige samenwerking met ouders? Hoe kun je de relatie met de diverse groep ouders op jouw school versterken? Zijn er misschien invullingen waar je nog niet eerder aan hebt gedacht? Met behulp van de Scan Educatief Partnerschap van het platform Ouderwijs.net kun jij de samenwerking met ouders op jouw school in kaart brengen.
 
Wil jij weten hoe je de Scan Educatief Partnerschap op jouw basis- of middelbare school kunt inzetten en gebruiken? Meld je dan aan voor het werkatelier op 14 juni, waarin ITTA-adviseurs Bart Siekman en Manouk van den Brink uitleggen hoe je de scan kunt inzetten om het gesprek binnen de school over (taal en) ouderbetrokkenheid te initiëren.
 
Tip: Schrijf je in met een collega! Dan kun je met elkaar vast aan een scan werken.
 
Er zijn 30 plekken beschikbaar voor dit werkatelier. Het werkatelier wordt online gehouden.
 

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.