Agendawoensdag 30 juni 2021

10:30

Op woensdag 30 juni organiseert het Expertisepunt Basisvaardigheden een fysiek werkbezoek aan de Helpdesk Solliciteren in Kanaleneiland. De helpdesk is er voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning en advies bij het solliciteren, maar zelf niet beschikt over de juiste basisvaardigheden. Tijdens het werkbezoek kun je in gesprek gaan met de mensen achter de Helpdesk en met een aantal deelnemers. Daarnaast delen we ervaringen, methodieken en innovatieve plannen voor de toekomst.


donderdag 24 juni 2021

15:00 uur

Het Expertisepunt Basisvaardigheden houdt op donderdag 24 juni een online kennisatelier over de relatie tussen armoede en schulden en beperkte basisvaardigheden. We brengen de ervaringskennis, praktijkkennis en wetenschappelijke kennis over dit onderwerp samen. Wat werkt en wat werkt niet in de aanpak van armoede en schulden in combinatie met het verbeteren van basisvaardigheden?


dinsdag 8 juni 2021

13:30

Op 8 juni 2021 organiseert het Kennisplatform Gelderland Geletterd de digitale themabijeenkomst 'Hoe dan? Taal en Gezin'. Hoe kan integraal samengewerkt worden om het lokale netwerk rondom taalarme gezinnen te versterken? Diverse organisaties slaan hiervoor succesvol de handen ineen.


dinsdag 8 juni 2021

13:00

Denk je erover om een aanvraag in te dienen voor de Tel mee met Taalsubsidie Werkgevers en heb je nog vragen? Op dinsdag 8 juni is het Expertisepunt Basisvaardigheden samen met uitvoeringsorganisatie DUS-i van 13:00-14:00 uur bereikbaar voor al je vragen.


maandag 31 mei 2021

15:30

Je bent al druk met de aanpak van laaggeletterdheid en basisvaardigheden. De inloop en doorverwijzing gaat eigenlijk best prima. Maar het zijn vooral NT2 taalvragers die zich melden. Met veel tijd en energie ben je bezig om de NT1 doelgroep binnen te halen. Toch wil het niet helemaal vlotten. Steeds vaker stel je jezelf de vraag: hoe dan? Wat is nu de sleutel tot succes?


dinsdag 20 april 2021

12:00

Hoe zorg je ervoor dat iedere volwassene in Nederland zich een leven lang kan blijven ontwikkelen en zelfstandig mee kan doen in onze maatschappij? En hoe zorg je voor een positieve leercultuur vorm je sterke regionale leernetwerken? Deze en andere vragen staan centraal tijdens het driedaagse (online) Ontwikkeling Telt Festival. Dit festival wordt georganiseerd door de Rijksoverheid en de SER.


donderdag 1 april 2021

13:00

Of je nu specialist Basisvaardigheden bent, (digi)taalhuiscoördinator, bibliotheekmedewerker of vrijwilliger: jij wilt kwetsbare burgers zo goed mogelijk helpen om hun basisvaardigheden te versterken. Hier wordt tijdens de maan van de educatieve programma's ‘Leer mij ze kennen’, aandacht aan gegeven.


maandag 7 december 2020

00:00

Hoe betrek je inwoners met beperkte basisvaardigheden bij beleid? Over die vraag ging het kennisatelier dat het Expertisepunt Basisvaardigheden op 7 december organiseerde. Ervaringsdeskundigen, Stichting ABC en gemeenten deelden hun ervaringen.