Agendamaandag 31 mei 2021

15:30

Je bent al druk met de aanpak van laaggeletterdheid en basisvaardigheden. De inloop en doorverwijzing gaat eigenlijk best prima. Maar het zijn vooral NT2 taalvragers die zich melden. Met veel tijd en energie ben je bezig om de NT1 doelgroep binnen te halen. Toch wil het niet helemaal vlotten. Steeds vaker stel je jezelf de vraag: hoe dan? Wat is nu de sleutel tot succes?


dinsdag 20 april 2021

12:00

Hoe zorg je ervoor dat iedere volwassene in Nederland zich een leven lang kan blijven ontwikkelen en zelfstandig mee kan doen in onze maatschappij? En hoe zorg je voor een positieve leercultuur vorm je sterke regionale leernetwerken? Deze en andere vragen staan centraal tijdens het driedaagse (online) Ontwikkeling Telt Festival. Dit festival wordt georganiseerd door de Rijksoverheid en de SER.


donderdag 1 april 2021

13:00

Of je nu specialist Basisvaardigheden bent, (digi)taalhuiscoördinator, bibliotheekmedewerker of vrijwilliger: jij wilt kwetsbare burgers zo goed mogelijk helpen om hun basisvaardigheden te versterken. Hier wordt tijdens de maan van de educatieve programma's ‘Leer mij ze kennen’, aandacht aan gegeven.


maandag 7 december 2020

00:00

Hoe betrek je inwoners met beperkte basisvaardigheden bij beleid? Over die vraag ging het kennisatelier dat het Expertisepunt Basisvaardigheden op 7 december organiseerde. Ervaringsdeskundigen, Stichting ABC en gemeenten deelden hun ervaringen.