Skip to main content

Op 31 mei 2021 organiseerden we het kennisatelier ‘Werving NT1 … dat doe je niet alleen’. Hieronder hebben we een compacte terugkoppeling beschreven.

Terugkoppeling 

Bij de aanpak van laaggeletterdheid 2020-2024 is extra aandacht voor mensen met Nederlands als moedertaal, de NT1’ers. Het blijft moeilijk om deze doelgroep te bereiken. Wat is nu de sleutel tot succes? Maastricht University deed hier samen met het Kohnstamm Instituut en de UNESCO Leerstoel Volwasseneneducatie (Vrije Universiteit Brussel) onderzoek naar. Ze keken hoe experts in Nederland én in het buitenland NT1’ers werven voor taal- of rekentrajecten. Prof. Dr. Maurice de Greef nam ons mee in het onderzoek. 

Als extra bijlagen ontvangen jullie de PDF van de ingevulde Mural met ideeën die jullie hebben uitgewisseld om het gehoorde in actie om te zetten. Tijdens het kennisatelier zijn ook nog een aantal andere interessante zaken langsgekomen: 

Nieuw onderzoek Prof. Dr. Maurice de Greef 

In juli 2021 verwacht het Expertisepunt Basisvaardigheden de resultaten van het onderzoek naar het stimuleren van scholingsdeelname aan trajecten basisvaardigheden. Zodra we deze kunnen delen ontvangen jullie van ons een bericht. 

Werkbezoeken om kennis te delen 

Wij gaan dit jaar ook werkbezoeken organiseren. Juist om de mooie parels op het gebied van basisvaardigheden onder de aandacht te brengen. Heb jij of ben jij zo een parel? Laat het ons weten. Wie weet komen we dan op werkbezoek! Laat het weten aan: fraukebrouwer@lezenenschrijven.nl

 

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.