Skip to main content

Op donderdag 22 juli organiseert het Expertisepunt Basisvaardigheden een online werkbezoek aan Gers met Geld. Als onderdeel van de Rotterdamse schulddienstverlening coacht dit initiatief Rotterdammers met schulden om financieel zelfredzaam te worden.

Het laatste kennisatelier ging over de relatie tussen armoede, schulden en basisvaardigheden. Wat werkt en wat werkt niet in de aanpak van armoede en schulden in combinatie met het verbeteren van basisvaardigheden? Als vervolg hierop organiseren we een werkbezoek aan Gers met Geld, een samenwerking van Buurtwerk, Kwadraad en Stichting Mano. Gers met Geld is een schulddienstverlening met aandacht voor financiƫle en taalvaardigheden.

Gers met Geld werkt met deelnemers aan gedragsverandering, individueel en in groepsverband. Dat doen ze door hun aandacht te richten op: weten (heb je de nodige kennis), kunnen (kun je in actie komen) en doen (doe je ook echt wat nodig is). Als je bent doorverwezen naar Gers met Geld, stel je met een trajectcoach een leerplan op. Dat is vaak een mix tussen persoonlijke gesprekken en workshops.

Elledie Sedoc en Jason de Vogel, trajectcoaches bij Gers met Geld, vertellen over hun werk en deelnemers delen hun ervaringen.

Meld je per mail aan bij Djuna Buizer via d.buizer@movisie.nl. Er is plek voor twintig mensen, het werkbezoek is online en duurt van 09:30 tot 10:30 uur.

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.