Skip to main content

Rekenen, gecijferdheid, het is meer dan optellen, aftrekken of vermenigvuldigen. Het zijn vaardigheden die we nodig hebben om informatie vandaag de dag te kunnen interpreteren en begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan het corona-dashboard, informatie over medicijnen of het invullen van online formulieren.

Sinds 2012 richt het overheidsbeleid zich ook op mensen die moeite hebben met rekenen, maar dit is tot nu toe onderbelicht gebleven. Om hier verandering in aan te brengen, organiseren Hogeschool Utrecht en Probiblio in samenwerking met de Bibliotheek AanZet, de Bibliotheek Oostland en DOK Delft op 30 maart 2022 een landelijke dag over gecijferdheid, want: GECIJFERDHEID TELT MEE!

Wat kun je verwachten?

Een dag vol inspiratie, uitwisseling en antwoorden op vragen zoals: Wat is gecijferdheid precies? Hoe moeten we gecijferdheid zien in de context van basisvaardigheden? Wat weten we uit de literatuur en wat zijn goede praktijkvoorbeelden voor ondersteuning?

  • Een inspirerende dag vol interessante lezingen en workshops van o.a. dr. Kees Hoogland, de Bibliotheek Oostland, DOK Delft en de Bibliotheek AanZet;
  • Lancering van de inspiratiebox Rekenen-Gecijferdheid: verzameling van recente literatuur, goede voorbeelden, praktische handvatten;
  • Uitwisseling en kennisdeling met diverse stakeholders waaronder taal(huis)co√∂rdinatoren, bibliotheken, aanbieders en beleidsmakers.

Programma en aanmelden

Het programma start om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur met een borrel.

Meld je aan via ProBiblio

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.