Wat doen wij?


Het Expertisepunt Basisvaardigheden is er voor alle organisaties, professionals en vrijwilligers die te maken hebben met mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en daardoor ook vaak met digitale vaardigheden. Van onderwijsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties tot wetenschappers, werkgevers, werknemers en sociale partners. Zij kunnen hier terecht voor kennis en samenwerking.

Wat werkt?
Organisaties werken op veel verschillende manieren samen om basisvaardigheden te versterken. Op deze website komt een overzicht van interventies, methoden en praktijkvoorbeelden die door externe, onafhankelijke deskundigen effectief bewezen zijn.

Wil jij je kennis en expertise met anderen delen? Of wil je weten wat werkt? Neem contact met ons op.

Samenwerken
Samenwerken met andere organisaties en netwerken is onmisbaar als je succesvol wilt zijn in basisvaardigheden versterken. Wij delen kennis uit het werkveld en inspireren graag om samenwerking te stimuleren.

Wil je in contact komen met netwerken en partners om mee samen te werken? We helpen je graag.

Onderzoek
Er wordt veel onderzoek gedaan naar basisvaardigheden. Op deze website komt een overzicht van recente onderzoeken. Sommige vraagstukken en uitdagingen verdienen extra aandacht en onderzoek. Daarom is er eens per jaar de mogelijkheid om onderzoekaanvragen in te dienen. Een onafhankelijke onderzoekscommissie beoordeelt en honoreert deze aanvragen. De resultaten van deze onderzoeken delen we op onze website.

Vacature Senior onderzoeker
Movisie zoekt een ervaren onderzoeker op het thema laaggeletterdheid/basisvaardigheden. Vind jij het interessant om grote programma’s en projecten te ontwikkelen en uit te rollen, om hiermee de sociale basis te verstevigen? Dan heeft Movisie de baan voor jou!