Skip to main content

Afgelopen december waren we met het Expertisepunt Basisvaardigheden op werkbezoek bij De Groot Installatiegroep in Hengelo. Graag delen we het videoverslag met jullie.

Door een initiatief van de Gemeente Emmen in de Week van lezen en schrijven is De Groot gestart met een structurele aanpak voor het verbeteren van basisvaardigheden binnen hun bedrijf. Door de veranderde arbeidsmarkt is het voor meer mensen lastig om mee te kunnen doen. Daarom is het van belang dat werkgevers juist die mensen die moeite hebben met basisvaardigheden een steuntje in de rug geven.

De aanpak bij De Groot heeft brancheorganisatie Wij Techniek geïnspireerd om met een brede aanpak in de branche te starten. Daarbij maken zij ook de verbinding met de Digitale Werkplaatsen van Katapult en de scholingssubsidie 'Pak je kans - leer meer met Wij Techniek'.

Taalwerkt.nl kan jouw als bedrijf op weg helpen om aan de slag te gaan met basisvaardigheden op de werkvloer. Het bevat een toolkit/gereedschapskist met een plan van aanpak, checklists en scholingsaanbieders.

Heb jij een goed praktijkvoorbeeld voor een werkbezoek? Laat het ons weten via info@basisvaardigheden.nl!

Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.