Informatie over Tel mee met Taal-subsidies

Tot en met 28 februari was het mogelijk om subsidie aan te vragen voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. De subsidieregeling wordt steeds populairder: veel organisaties vroegen subsidie aan. Voor laaggeletterde werknemers was dit jaar eenmalig extra geld beschikbaar, waardoor er in totaal voor 8,8 miljoen euro kon worden aangevraagd.

Extra ronde werkgevers juni 2021

Veel organisaties maakten hiervan gebruik, maar er is nog ruim 2 miljoen euro over. Van 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021 kan op deze pagina subsidie worden aangevraagd.

Dit zijn de veel gestelde vragen Werkgevers:

TmmT subsidies 2021-2024

Op 30 december 2020 publiceerde de Staatscourant de definitieve Subsidieregeling Tel mee met Taal 2021-2024. Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Elk jaar is het mogelijk om van 1 januari tot en met 28 februari om subsidie aan te vragen voor laagtaalvaardige ouders, werknemers en experimenten. Voor meer informatie en aanvragen kan je terecht op de website van Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.

Het Expertisepunt Basisvaardigheden heeft twee overzichtslijsten gemaakt met instrumenten die gebruikt kunnen worden bij een subsidieaanvraag: