Kennisatelier: Dromen over het Expertisepunt Basisvaardighedendinsdag 1 december 2020

10:00

Op 29 oktober 2020 is het Expertisepunt Basisvaardigheden gelanceerd! Wat wil jij daaraan bijdragen en wat hoop jij te halen bij het expertisepunt? Op een creatieve manier dagen we jou uit om na te denken over de gewenste toekomst. Ook bespreken we do’s en dont’s aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Let op! Deze sessie is vol.

Dit is het moment om mee te denken over de verdere vormgeving van het Expertisepunt! We kunnen het niet alleen. Samen werken we aan een toekomst waarin iedereen kan meedoen en een toekomst waar in geen taboe heerst op niet kunnen lezen, schrijven of rekenen.

Voor wie?

Deze sessie is voor ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, welzijnsprofessionals, werkgevers, wetenschappers, beleidsmakers, docenten en taalhuiscoördinatoren, maar in het bijzonder voor iedereen die zich graag laat inspireren en mee wil denken.

De bijeenkomst is online en vindt van 10:00 tot 12:00 uur plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je een link voor deelname. Wees snel erbij, er zijn maximaal 25 plekken.

Ken je voorbeelden van aanpakken van basisvaardigheden die duidelijk beschreven zijn, onderbouwd met (praktijk)kennis of die onderzocht zijn? Deel het met Djuna Buizer via d.buizer@basisvaardigheden.nl en samen bespreken we op 1 december wat de ingrediënten zijn van een aanpak die werkt. Heb je nog vragen? Bel dan naar 085 – 760 7450.

Let op! Deze sessie is vol.
Programma
  • 10:00 Kennismaking
  • 10:10 Hoe ziet de toekomst eruit? En wat heeft het expertisepunt Basisvaardigheden daaraan bijgedragen?
  • 10:45 Waar haal jij informatie vandaan en waardoor laat jij je inspireren?
  • 11:00 Pauze
  • 11:05 Wat zijn de ingrediënten van een aanpak van basisvaardigheden die werkt? Wat heb jij nodig om een aanpak te gebruiken? Deel je eigen voorbeelden en zoek met elkaar uit wat daarin wel of niet werkte.
  • 11:45 Wat vond je ervan?
  • 12:00 Einde